Sök
  • filipjjj

5 Anledningar varför det är smart att outsourca formgivningen

1. Spara massor

gif

Det är dyrt att driva företag. Större företag har vanligtvis minst en anställd formgivare tillhands som är redo att möta bolagets alla designmål och uppdrag. Beroende på företagets storlek och mål kan det vara helt rätt att anställa en designer in-house, men det kostar. En marknadslön för en grafisk designer i Sverige idag är någonstans mellan 29–39 tusen i månaden (Unionen.se).

Det är otänkbart för många av de ca 1.2 miljoner småföretag i Sverige att ha råd med en sådan kostnad, särskilt när behovet för formgivning och skapande av grafisk design inte alltid behövs inför varje arbetsdag. Genom att hyra in en designbyrå när behovet uppstår blir processen mer effektiv och sparsam.


2. Fokusera på vad som är viktigt

gif

En designbyrå står redo att hjälpa er med planeringen av uppdraget och ser till att hela processen runt formgivningen blir så effektiv och välutförd som möjligt. Genom att ta ett steg tillbaka och låta experter skapa vad dem är bra på brukar slutresultatet bli bättre & leveransen snabbare. Det frigör mer tid att fokusera på huvudverksamheten.


3. Annorlunda & nya idéer genom ett fräscht perspektiv

gif

När ni outsourcar en del av eller ett helt designuppdrag till en designbyrå bidrar förhoppningsvis byrån inte bara med teknisk expertis, ni får också ett fräscht perspektiv på hela kampanjen. Detaljer och koncept ni inte tidigare tänkt på kan komma till liv och förstärka slutresultatet. Den kreativa aspekten är ett stort plus till varför det kan vara det klokaste alternativet att hyra in utifrån inför en kampanj eller ett uppdrag.


4. Kapacitet – Inte längre ett problem

gif

Ni behöver inte oroa er över workloaden som sätts på in-housedesignern om ni väljer att outsourca en del av dennes arbete när det blir alldeles för stressigt. Att hinna med blir inte längre ett problem när man väljer att outsourca. Det går att undvika flaskhalsen som lätt kan uppstå när formgivningsuppdrag staplas på hög hos företagets enda grafiker.


5. Spara kontorsyta

gif

Många företag börjar smått, trånga lokaler med minimalt möblemang. Genom att outsourca designdelen av verksamheten slipper ni fundera på kontorsytan för en formgivare inklusive tillhörande dator och möbler.


Har vi missat någon poäng om varför det kan vara fantastiskt att outsourca designverksamheten till en designbyrå? Kommentera och berätta dina tankar kring outsourcing!

0 visningar0 kommentarer
 
  • LinkedIn

Mister Monkey - En kreativ designbyrå i Stockholm.