Sök
  • filipjjj

3 Designelement startups och företag i rebranding bör tänka på

1. Neon


Igenkännings och relateringsfaktorn som kommer genom att använda neon i designen är inte att underskatta. Anledningen till varför företag just väljer att rebranda sin grafiska profil är för att nyansera färgval och typografi, att modernisera.


Att därför använda sig av ett neon-element i logotypen kan vara ett fantastiskt sätt för etablerade företag att visa att man har en fot i historian, med arv från innan millenniumskiftet men också en fot mot framtiden. Just det estetiska med att använda neon i designen är också varför vi tror att en neonet kommer ta extra plats och kommer att växa år 2020. Det är mycket enklare att göra en estetisk tilltalande låda, broschyr, grafisk profil eller i stort sett allt när man har neon i verktygslådan.

2. UnikhetVi går mot en framtid som rör sig allt snabbare, ingen vet riktigt vart vi är på väg. Därför tror vi på Mister Monkey att det kan det vara en fördel att använda sig av abstrakthet i grafiska profilen. Med en bred och abstrakt design särskiljer sig inte bara företaget från alla andra rent estetiskt. Det blir också svårt att göra några misstag som t.ex. hoppa på redan döende trender.


Man vågar göra sin egen grej, vilket i sig blir tidlöst eftersom inga trender eller ”just nu är det här hett” togs i beaktning. Det kan bli kostsamt och skada identiteten om man känner redan ett par år senare att man borde rebranda, så att redan från början satsa på något unikt är ingen dum idé.


3. Färgglatt


I linje med vad vi tror i tidigare artikeln om designtrender tror vi att år 2020 kommer bli färgglatt. Färgvalen kommer bestå av distinkta och uppmärksamhetsväckande toner. Vi ser det redan från 2019 men vi tror som sagt att detta kommer amplifiera och fortsätta.


Det är kanske logiskt och självklart, men det är en stor fördel för igenkänningsfaktorn för företaget att använda sig primärt av färgglada och utstickande färgval. Tänk typ ”Green Lizard #A7F432”, Orangeröd #FF4500 eller Aqua #00ffff
Behöver ni hjälp eller konsultation med er grafiska profil eller annat designbehov? Skicka ett mail till oss på Mister Monkey eller använd kontaktformuläret så återkommer vi så fort vi kan. Vi försöker släppa content som berör marknadsföring eller design cirka en gång i veckan. Tack för att ni läste!

0 visningar0 kommentarer
 
  • LinkedIn

Mister Monkey - En kreativ designbyrå i Stockholm.